Merens ………… of niet ?

Het blijft rommelen op de markt met beweringen van mensen die menen dat vossen, geboren uit Merens ouders ook Merens zijn en in het stamboek opgenomen dienen te worden.

Er komen boze reacties als door het Merens Stamboek Nederland medegedeeld wordt dat dit niet kan.

Het Nederlandse Stamboek is onderdeel van het moederstamboek in Frankrijk. Dit betekent dat het Nederlandse Merens Stamboek de Franse regels moet volgen.

Eén van de basisregels is dat een Merens uitsluitend in het Merens stamboek opgenomen kan en mag worden als zij zwart van kleur is. Als hieraan niet voldaan wordt, zoals bij een vos, dan is opname in het stamboek niet mogelijk, ook al zijn de beide ouders volwaardige Merens met papieren.

Deze regel is in Frankrijk getoetst en wettelijk correct bevonden en hieraan kan dus niet getornd worden. Nederland, als onderdeel van het Franse moederstamboek is hier dan ook aan gehouden.

Het heeft dus geen zin om keer op keer deze regel ter discussie te stellen. Dit doet overigens niets af aan de kwaliteit van de vossen of de waarde van deze dieren voor hun eigenaar.

Het Merens Stamboek hoopt hiermee een uitleg gegeven te hebben en verzoekt eenieder de discussie over dit onderwerp te stoppen, omdat het geen zin heeft en vooralsnog niets zal veranderen.

Namens het Merens Bestuur,

Hanneke van den Dop

Daisy Lupker

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.