Een geslaagde dag tijdens de ledendag van het Mérens Stamboek

De ledendag begon met de Algemene Keuring. Als eerste in de ring was de 1-jarige merrie Kascade du Labail. Kascade is een merrie dat typisch in het ras staat en een belofte is voor de toekomst.  Zij kreeg van de jury een eerste premie.

Daarna waren de oudere merries aan de beurt. In deze categorie verschenen drie paarden, waarvan 2 eigen fokproducten!, voor de jury. Alle merries kregen een eerste premie en als eerste werd de merrie Gaia du Vinkenkamp geplaatst. Alle drie de merries voldoen in ruime mate aan de rasstandaard, waarbij Gaia du Vinkenkamp qua bouw en verbinding net dat stukje extra heeft. Ook haar beenwerk sprong er in positief opzicht uit als gekeken wordt naar de rasstandaard en wat we graag bij een Merens willen zien.

Als laatste was de categorie van de ruinen aan de beurt. Ook hier werden drie ruinen aan de jury voorgesteld. De ruin Eclair d’Heins mocht zich op de eerste plaats op stellen. Eclair is een mooi compleet paard. Ook bij hem geldt dat hij zeer rastypisch is.

In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat de op de keuring aangeboden paarden stuk voor stuk goede paarden waren die ook voldoende tot goed in het ras stonden. Bij een paar paarden was het jammer dat zij wat arm bespierd waren wat ook in de beoordeling tot uiting kwam. De betreffende eigenaren hebben tips gekregen van de jury. Wij hopen dan ook ze volgend jaar opnieuw te zien op de keuring.

Vervolgens was het tijd voor de kampioenskeuring. Alle paarden die zich als eerste in hun categorie hadden geplaatst kregen een kampioenssjerp omgehangen. Uit deze drie paarden werd vervolgens door de jury de Algemeen Kampioen gekozen. Gaia du Vinkenkamp mag zich de Algemeen Kampioen van 2021 noemen. De jury was unaniem in haar oordeel over de kampioensplaatsing van deze mooie merrie.

Daarna was het tijd voor een gezellige lunch met de aanwezige leden die zich hiervoor hadden aangemeld.

De dag werd afgesloten met een clinic Working Equitation. Tijdens deze clinic werden de deelnemende paarden bekend gemaakt met de verschillende hindernissen die bij deze tak van sport horen.

De drie kampioenen op een rij.
Vlnr: Gaia du Vinkenkamp, Kascade du Labail en Eclair d’Heins

Daisy Lupker

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.