Cross & Outdoor 24 oktober 2021

Na twee jaar weer terug van weggeweest: op zondag 24 oktober organiseren we weer een crosstraining en/of een buitenrit  voor Mérens in Loerbeek. Deze dag is net als de vorige edities bedoeld voor zowel leden als niet-leden met een Mérens.

Op deze dag is er de mogelijkheid om een crosstraining te volgen bij Jan Oortveld in Loerbeek.

In de middag kan er onder begeleiding een rit gemaakt worden van ca 1,5 a 2 uur in het Bergherbos, zowel onder het zadel als voor de menners onder ons. 

Crosstraining

Wil jij een crosstraining? Jong en oud, beginner of gevorderde ruiter; iedereen is welkom. Er zijn verschillende op- en afsprongen, een waterbak, boomstammen en verplaatsbare eventing hindernissen. De hindernissen staan op een zandbodem, die ook bij slecht weer goed blijft. Er is degelijk en veilig materiaal en het oefenterrein is uitermate geschikt voor beginnende ruiters of jonge paarden. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 4 à 5 combinaties. De lessen duren een uur per groep. Wil je een indruk krijgen van het terrein, kijk dan op: http://www.dalwhinnie.nl of https://www.facebook.com/Kennel-en-Stal-Dalwhinnie   

Jan Oortveld is gecertificeerd instructeur in de richtingen allround en eventing. In de jaren tachtig reed hij internationale eventingwedstrijden met het paard Cor de Liemers (v. Cor de la Bryère). Jan is al jaren een van de vaste instructeurs van SGW Regio Oost.

Let op:

  • Voor deelnemers aan de crosstraining is het dragen van een cap en bodyprotector verplicht!

Rit door het Bergherbos

Snuif de frisse boslucht op en geniet van vergezichten in het Bergherbos, gelegen ten zuidwesten van Doetinchem. Het Bergherbos is omzoomd door biologische akkers en kleine dorpjes en ligt op een stuwwal, waardoor je het al van veraf ziet liggen. Heuveltoppen bieden een prachtig uitzicht op het glooiende landschap. De Hettenheuvel is met 93 meter het hoogste punt. Door het heuvelachtige van het Bergherbos is een rit door dit bos heel bijzonder. De vele ruiterpaden zijn met vergunning toegankelijk voor ruiters en voor aangespannen wagens. Voor een dag vergunning wordt gezorgd.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit

10.00 uur tot 13.00 uur          Crosstraining

13.00 tot 14.00                       Gezamenlijke lunch

14.00 uur tot ca 16.00 uur      Buitenrit

De exacte dagindeling wordt gemaakt als het definitieve aantal deelnemers bekend is.

Kosten voor deelname bedragen:

  • Cross                                      € 20,00 per combinatie
  • Lunch                                     € 10,00 per persoon
  • Dagvergunning                      € 5,00

Verder

  • Opgeven kan via het e-mailadres info@merensstamboek.nl
  • De crosstraining gaat alleen door bij minimaal 4 combinaties
  • Ook eventuele begeleiders kunnen deelnemen aan de lunch tegen de genoemde bijdrage.
  • Bij vragen kan gebeld worden met Sandra van Deelen 06-13511038

Daisy Lupker

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.