Mérens Presentatie 14 april 2019 ( AANGEPASTE LOCATIE!)

Op zondag 14 april is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van het stamboek. Het bestuur nodigt alle leden van harte uit, om bij deze jaarvergadering aanwezig te zijn. De locatie zal zijn bij Riant Equestrian Centre te Beekbergen. LET OP: AANGEPASTE LOCATIE. Op deze dag zal er ook een clinic Exterieur worden georganiseerd voor alle leden van het stamboek.

De clinic Exterieur zal worden verzorgd door Jan Oortveld. Tijdens deze clinic wordt de relatie gelegd tussen het exterieur van je paard en wat de specifieke kenmerken van je paard voor een invloed hebben op met name de beweging. In eerste instantie word je paard aan de hand bekeken. Terwijl dit plaatsvindt gaat Jan in op wat hij ziet in relatie tot hetgeen wat jij met je paard doet. Men je, rijd je dressuurwedstrijden, ga je alleen het bos in of maak je ook wel eens een sprongetje? De bouw van je paard is van invloed op wat hij in het werk aankan. Als alle paarden aan de beurt zijn geweest gaan diegene die dat willen, opzadelen voor het tweede deel.

Tijdens het tweede deel van de clinic zal Jan hetgeen aan de hand is besproken verder toelichten als de ruiters op hun paard zitten. Hierbij geeft hij ook tips over hoe je je paard beter kunt laten lopen en hoe je sommige punten in de beweging kunt trainen om het paard daar sterker te maken.

Jan Oortveld heeft inmiddels in ruime mate zijn sporen verdiend in zowel de paardensport en als voorzitter van de hengstenkeuringscommisie van het NRPS. Hij heeft met zijn bevlogenheid inmiddels een aantal ruiters van ponyclub naar internationaal niveau begeleid.
Zo is Steffen Peeters één van zijn voormalig leerlingen, maar ook nu zijn er leerlingen van hem die ons land mogen vertegenwoordigen op internationale eventing-spring-en dressuurwedstrijden. Een aantal van ons kent hem inmiddels van de eventing clinics die door een aantal leden van het Mérens Stamboek bij Jan zijn gevolgd.

Belangstellenden zonder paard zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken.

Wilt u meedoen met deze clinic? Stuur voor 29 maart 2019 een e-mail naar info@merensstamboek.nl
(Om mee te kunnen doen met deze clinic dient u wel lid te zijn van ons Stamboek).

Dagindeling:

11.30 uur Algemene Ledenvergadering 2019
12.30 – 13.00 uur Pauze
13.00 uur – 14.00 uur Clinic exterieur in relatie tot gebruik (eerste deel)
14.30 uur Einde

Deze dagindeling is onder voorbehoud. De definitieve dagindeling zal in de eerste week van april op deze website komen te staan. 

Locatie = aangepaste locatie:
Riant Equestrian Centre
Bruggelerweg 4
7361 Beekbergen

Daisy Lupker

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.